vsebina crta

MPLS

vsebina crta vsebina crta

vsebina crta

vsebina crta

vsebina crta

Летото 2008 АКТОН ја претстави новата услуга Multi-Protocol Label Switching на бившите југословенски простори, со првите комерцијални корисници од есента истата година. Новата технологија помогна АКТОН да ја подобри својата врска со подобрена безбедност, побрзо рутирање и подобра искористеност на ресурсите кои ги поседува.

АКТОН може да понуди L3 MPLS Линии, овозможувајќи му на клиентот да има Intranet/Internet или Common Service VPN's. Врската на АКТOН поддржува CsC (Carrier supporting Carrier) конекции, како и QoS (Quality of Service). Клиентите на АКТOН можат да го дистрибуираат нивниот проток помеѓу апликации или протоколи, да го прилагодуваат MPLS за различни потреби како VoIP, Video Conferencing, SAP, SIP, Citrix, X-Windows, PC-Anywhere, Netshow, Netbios, NFS, HTTP, Интернет пристап и сурфање, E-mail и многу други.

Шема на Актон MPLS мрежа:

 

mplsshemamk

.
T: +389 2 3298 012
F: +389 2 3298 011
info@akton.com.mk